Ir al contenido principal

Entradas

Mostrando entradas de mayo, 2021

ACTIVITAT - Equilibris

  Bon dia petits esportistes! Aquesta setmana treballarem amb els equilibris i moviments posturals. Per començar a practicar equilibris podem fer-ho de diferents maneres: - Circuit d'equilibris: creau un circuit amb diferent material que tengueu per casa (cadires, coixins, etc.) després passau pel circuit el més ràpid possible. - Circuit de línies: pintau línies a terra o aferrau cinta, les línies han de ser de diferents tipus (rectes, corbes, zig-zag...) intentau passar per tot el circuit sense tocar a terra. - Anar amb bicicleta. - Intentar aguantar amb un peu un temps determinat. - Jugar a la xarranca: I moltes altres coses més que podeu intentar fer!

EXCURSIÓ SORPRESA - Sa Foradada

  Hola una altra vegada! Aquesta setmana, aprofitant el bon temps, vos propòs una excursió sorpresa. Per realitzar aquesta excursió heu d'anar fins al municipi de Deià, molt a prop de la mar comença aquesta excursió de Sa Foradada. El primer que heu de fer és arribar fins al  Pàrquing Sa Foradada , aquí trobareu lloc per estacionar els vostres vehicles. Veureu que hi ha una barrera que condueix al Mirador i al restaurant. Des del mirador tendreu aquestes vistes, la roca foradada que veis és allà on heu d'arribar. Per iniciar l'excursió heu d'anar cap al camí contrari del mirador, haureu de botar una escaleta de fusta i aquí comença l'excursió. Després, només heu de seguir el camí i vos guiarà fins a la roca. Des d'abaix no veureu el forat perquè hi sereu quasi a damunt. A més, si trobau un bon dia veureu una posta de sol esplèndida des del mirador.

EXCURSIÓ - Sa Punta de n'Amer

  Bon dia petits/es i grans excursionistes! L'excursió d'avui és a Sa Punt de n'Amer situat a Sa Coma. Aquesta excursió té diferents punts de partida, podeu partir de  Sa Coma  o de  Cala Nau . A continuació podeu veure el mapa amb els dos punts de sortida, el primer seria del Rancho Sa Coma i el segon de Cala Nau. Una vegada hagueu arribat, trobareu aparcament fàcilment. Iniciau la ruta pel caminet que hi veureu i seguiu-lo en tot moment fins a arribar al castell on hi veureu un bar. Quan hagueu arribat si travessau cap a la part posterior del castell, veureu un altre camí que vos durà fins a vora de mar i hi trobareu aquesta torre: Després podeu tornar pel mateix camí on heu vengut o bé baixar del castell per l'altre camí. Per tornar al cotxe ho podeu fer pel passeig de color vermell que hi ha, uneix els dos pobles. Esper que vos agradi molt aquesta excursió!

ESPORT - Handbol

 Hola petits i petites esportistes! Per acabar de treballar amb les habilitats motrius, l'esport proposat aquesta setmana és  l'handbol, que engloba quasi totes aquestes habilitats: salts, desplaçaments, llançaments i recepcions. Només ens faltaria el gir. L'handbol és un esport en el qual s'enfronten dos equips. Es caracteritza perquè es duu la pilota amb les mans, els jugadors es van fent passades fins a arribar a la porteria on poden llançar fora de la zona delimitada. Les normes més importants són: - No es pot fer més de 3 passes amb la pilota a les mans. - Sempre s'ha de llançar des de la línia del semicercle. Aquí teniu un petit vídeo que explica detalladament com es juga:  L'handbol Si a casa no és suficient les persones per jugar un partit, podeu practicar llançaments a porteria, passades, recepcions, etc. així quan venguin amics a casa hi podreu jugar.

ACTIVITAT - Jocs de taula.

 Benviguts i benvingudes! Aquesta setmana treballarem a les habilitats motrius, que tots ja les coneixeu, i amb la vostra creativitat. A veure com vos va. La proposta consisteix a dur a terme un joc de taula que impliqui fer moviments o activitat física. Per exemple podria ser tipus una oca i a cada casella que caiguem hem de fer alguna cosa com fer 10 esquats, donar dues voltes a la taula, aguantar damunt una cama 30 segons...  El primer que necessitau és cartolina, llapis, regles i retoladors. Heu de crear el vostre caminet i anam omplint cada casella amb una activitat diferent, es poden anar repetint cada 4 o 5 caselles. Finalment, només necessitau un dau i una fitxes i ja podeu començar a jugar. Aquí teniu uns exemples: Esper que vos agradi i jugueu molt!

EXCURSIÓ - De Cala Romàntica a Cala Varques.

 Bon dia petits i grans excursionistes! Amb la calor que fa, avui vos duc una excursió a la platja. Aquesta excursió parteix de Cala Romàntica i arriba fins a Cala Varques, passant per diferents platges. Per partir heu d'anar a deixar el cotxe al  pàrquing Cala Romàntica , quan arribeu a la dreta hi veureu una xarxa de vòlei. Just rere aquesta xarxa hi ha un camí per pujar fins a dalt de penya-segat. Després, només heu de seguir el camí durant uns 45 minuts fins que arribeu a una platja.  Veureu que el camí es va separant en diferents, tots arriben allà mateix, sempre manteniu-vos al costat del mar i segur que ho trobau. Just abans d'arribar a la platja hi veureu aquest pont de la fotografia.

ESPORT - Petanca

 Hola hola! Estic ben segura que aquest esport que avui vos proposaré l'heu vist jugar al parc o alguns padrins. Aquest esport és la petanca. Continuam treballant les habilitats motrius en entorns i situacions conegudes, ja que una vegada hàgem jugat ja podrem crear una estratègia per millorar la nostra jugada.  La petanca és un esport molt molt antic que es juga amb una bolla petita anomenada boliche i cada jugador té tres bolles grans. A més, es juga dins un tancat d'arena o grava. Un jugador llança la bolla petita o boliche, tots els altres jugadors per torns han d'intentar llançar la bolla el més a prop possible del boliche. Es pot fer llançant contra la bolla dels contraris i movent-la de lloc o apuntar directament al boliche. Aquí deix un enllaç per tal que vegeu com es juga aquest esport:  La petanca . Esper que vos agradi!

ACTIVITAT - Jocs amb guixos

  Bon dia a tots i totes! Aquesta setmana continuam treballant les habilitats motrius en entorn i situacions coneguts, per aquest motiu els jocs proposat són jocs que ja coneixeu. Per la proposta d'avui només necessitau uns guixos de diferents colors. Podeu pintar a terra, després es borra el guix amb aigua.  - Twister. - Diana. - Laberints. - Scotch-scotch / Rayuela africana.  Exemple d'scotch scotch - Circuits. - Xarranca - Escacs. - Propostes transversals. Esper que vos agradi i proveu de fer-ne alguna!

EXCURSIÓ SORPRESA - Salt des Freu

 Excursió sorpresa!!!!! Per l'excursió d'avui vos propòs una excursió molt curteta i preciosa. Encara que és una mica més lluny de l'habitual. Per arribar-hi heu d'anar fins aquest punt:  Salt des Freu .  Quan arribeu heu de cercar un lloc per aparcar, en aquest cas no hi ha pàrquing, haureu de deixar el cotxe per les vores de la carretera. Una vegada trobeu un lloc per deixar el cotxe, anau al punt de l'enllaç i veureu un caminet que vos conduirà fins al Salt des Freu. Per arribar-hi tardareu menys de 30 minuts, després podeu explorar i seguir investigant el torrent que hi passa.  És important que hagi plogut, ja que sinó no conduirà aigua.

EXCURSIÓ - Parc de Llevant

  Hola petits i grans excursionistes! L'excursió d'avui ens duu fins al Parc de Llevant que està situat a Artà. Per arribar heu d'anar fins aquesta direcció:  Parc de Llevant . Una vegada arribeu trobareu el pàrquing per deixar el cotxe i un mapa com el següent, en el qual podreu escollir la ruta que vulgueu per fer la vostra excursió: La ruta que us recoman fer és agafar el camí 1, després enllaçar la 4 i tornar per la 3. Aquesta ruta és circular, en tot moment plana o de baixada i la seva duració és d'una hora i trenta minuts. Com veis, hi ha moltes opcions diferents per fer rutes. Per tant, podeu escollir aquella que us faci més il·lusió i s'adapti als vostres gusts. Esper que disfruteu!

ESPORT - Indíaques

 Hola hola! Per continuar treballant amb material reciclat avui farem unes indíaques. Per fer-les necessitam: - Globus - Arròs Hem d'omplir el globus amb arròs i després posar-li unes altres capes de globus per tal que no es rompi. Després hem de posar unes cintes o bosses de fems dins el globus i ja les tenim fetes. Podeu seguir el següent vídeo: Per jugar amb les indíaques només heu de pegar un cop abaix i volaran. Podeu observar el següent vídeo:

ACTIVITAT - Material reciclat.

 Bon dia a tots i totes!  Aprofitant que aquesta setmana és el dia del reciclatge vos proposaré un conjunt d'activitats per dur a terme amb material reciclat.  El primer que heu de fer és anar guardant Danones, brics de llet, rotllos WC, entre d'altres.  IDEES AMB ROTLLOS WC IDEES AMB BRICS DE LLET A més, podem fer circuits amb el conjunt de materials. JOCS AMB ELS TAPS Futbol-bufa: cream un camp de futbol en miniatura i només bufant jugam a futbol. En el cas que dugueu màscara podeu fer-ho amb un Danone. Llançam: pintam dues línies paral·leles. Ens situam sobre una línia i intentam endevinar just damunt l'altre. Si ens passam tenim 1 punt, si quedam damunt 3 punts i si no arribam 2 punts. Set i mig:  pintam un quadre a terra amb quatre quadrícules amb els nombres 1, 2, 3  i 4. Enmig del quadre hi afegim un altre quadre amb un 1/2. Llançant el tap hem d'intentar aconseguir sumar set punts i mig. Circuit: amb un guix pintam a terra un circuit i pegant cops al tap hem

EXCURSIÓ - Cala Petita a Cala Morlanda.

 Hola petits i grans excursionistes! Avui vos propòs una excursió que segur vos sonarà. Tant el lloc de partida com el d'arribada ja el coneixeu, són punts d'inici d'excursions que ja hem realitzat. Partireu de Cala Petita:  Avinguda Cala Petita . Fareu la mateixa excursió que féreu per anar a Cala Petita. Si no heu vist el post, clicau aquí:  Excursió Cala Petita . Quan arribeu a la platja, haureu de seguir cap a davant pel mateix camí. Arribarà un moment que veure que sortiu de la zona boscosa i arribau a un camí. Seguiu per aquest camí i arribeu fins a la carretera, veureu que hi ha un caminet per poder anar. Anau seguint i arribeu fins a la platja de Cala Morlanda. Just abans d'arribar a Cala Morlanda, hi ha una petita entrada que ens duu al Caló de'n Rafelino. Podeu entrar-hi, amb menys de 5 minuts de caminar arribareu a aquesta preciosa platja.

ESPORT - Raquetes.

 Hola a petits esportistes! Per seguir treballant amb el domini corporal i motriu, avui vos propòs jugar amb raquetes. Tots els infants han de controlar el seu cos i moviments, a més de preveure com s'hauran de moure. Els jocs de raquetes són ideals per practicar aquest aspecte, ja que has d'analitzar el moviment que faràs abans de fer-ho per poder ferir la pilota. Hi ha moltíssims de tipus de raquetes, segur que per casa en teniu alguns. Podem trobar raquetes de tenis, de platja, de pàdel, de bàdminton, etc. Cercau-ne unes per casa i un pilota i ja podeu començar a jugar. Provau diferents tipus de pilotes i de raquetes, si en teniu. Descobrireu que segons la mida de la raqueta i la pilota heu de fer força diferent. A més, podeu jugar amb un company o contra la paret sols.

ACTIVITAT - Jugam amb globus!

 Bon dia a tots i totes! Avui vos duc un parell de propostes molt senzilles de posar en pràctica. Només necessitam un material que segur que teniu per casa: els globus! Treballarem el domini corporal i motriu, així com el plantejament previ dels moviments. INDIVIDUALS: 1- Llançam el globus i a veure quants de tocs podem fer sense que ens caigui enterra. Provam de fer-ho amb les mans, amb els peus, amb el cap, etc. 2- Explotam el globus amb diferents parts del cos. Podem fer papers amb diferents parts del cos i hem d'explotar el globus amb aquella part del cos que ens toqui. 3- Fermam el globus al nostre peu amb una corda. Hem de fer donar voltes el globus al nostre peu i botar quan ens arribi per no explotar-ho. 4- Posam dins els globus diferents missatges amb reptes. Després els penjam a l'aire i intentam explotar-los. Hem de fer el repte que ens indica el missatge. Un exemple de repte podria ser: fer 10 bots a peu coix. AMB PARELLA:  1- En parella duim el globus amb les difer